hamburger menu
search

redvid esle

redvid esle

رویداد ایران > استان ها > ویژه استان ها > ایلام| علاج درد بیکاری ایلام با معادن

ایلام| علاج درد بیکاری ایلام با معادن

عملکرد هفت‌ماهه ابتدایی سال وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد صدور پروانه بهره‌برداری معدنی در ۱۲ استان از نظر تعداد در مقایسه با مدت مشابه پارسال بین هفت تا ۵۰۰ درصد رشد داشته است که یکی از این استان‌ها ایلام است. بر پایه آمارهای موردبررسی از لحاظ میزان استخراج رسمی معدن، استان‌های مازندران، سیستان و بلوچستان و ایلام به ترتیب با ۵۸۵، ۶/ ۳۸۲ و ۷/ ۲۳۰ درصد بیشترین رشد را در سطح کشور در دوره موردبررسی داشتند. از سوی دیگر در بخش معادن در استان ایلام بیشتر از یک هزار و ۸۰۰ نفر مشغول به کار هستند و رتبه استان از نظر بیکاری در کشور 15 است که با افزایش اصولی فعالیت معادن می‌توان آمار بیکاران را بیش‌ازپیش کاهش داد.

چهار برابر شدن صدور پروانه‌های بهره‌برداری معدن طی سال جاری

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام از چهار برابر شدن صدور پروانه‌های بهره‌برداری معدن در این استان طی سال جاری به نسبت دوره مشابه پارسال خبر داد.

یارالله نصیری ظرفیت تولید سالانه معادن استان را بیش از 9 میلیون تن عنوان کرد و اظهار داشت: 87 معدن در استان وجود دارد که از این تعداد 67 واحد فعالند.

او تأکید کرد: 13 نوع ماده معدنی از این واحدها استخراج می‌شود و بیش از یک هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش معدن استان ایلام مشغول بکار هستند.

او با اشاره به اینکه ذخایر معدنی استان ایلام تنوعی از مصالح ساختمانی چون بیتومین، سنگ گچ، سنگ آهک، کلسیت، سیلیس، شن، ماسه، لاشه و مالون، آلوویوم آهکی، شیل و مارن، مرمریت و سلستین است، افزود: بیشتر فعالیت‌های حوزه معدن توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و تمام تلاش‌ها بر عدم دخالت در این حوزه است اما کارهای نظارت، مشاوره فنی، روان‌سازی امور، پیگیری رفع مشکلات و موانع فراروی آن‌ها به همراهی دولت انجام می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام بیکاری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و اشتغال مهندسین را از دغدغه‌های اصلی خود برشمرد و گفت: بهره‌برداران معادن به دلیل نداشتن تخصص‌های کافی و همچنین عدم استفاده از نیروی فنی تحصیلکرده دانشگاهی، به شیوه‌های سنتی استخراج مواد متوسل می‌شوند که این امر علاوه بر استمرار بیکاری فارغ‌التحصیلان مرتبط، باعث هدر دهی منابع و اتلاف ذخایر معدنی می‌شود.

نصیری با بیان اینکه بر اساس ارزیابی‌ها ظرفیت معادن استان بیش از یک میلیارد تن است، گفت: امسال مجوز پنج فقره پروانه بهره‌برداری با ظرفیت استخراج سالانه 248 هزار تن و اشتغالزایی برای 36 نفر صادرشده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام از رشد چهار برابری صدور پروانه‌های بهره‌برداری معادن طی سال جاری در مقایسه با مدت مشابه سال قبل خبر داد و خاطرنشان کرد: این آمار نشان‌دهنده رشد مناسب عملکرد حوزه معدن است.

نصیری افزود: طی چهار سال گذشته 2 پهنه اکتشافی با هدف شناسایی ظرفیت‌های ماده معدنی بیتومین توسط سازمان ایمیدرو در دستور کارسازمان قرارگرفته است.

او گفت: عملیات مربوط به پهنه اکتشافی معدن اول به مساحت 104 کیلومترمربع در محدوده شهرستان ایوان به اتمام رسید و پهنه دوم نیز به مساحت 265 کیلومترمربع در حوزه شهرستان ایلام در حال انجام است.

او اظهار داشت: پنج منطقه اساسی از پهنه اول تائید شده که تکمیل آن جهت صدور مجوز اکتشاف نیازمند اعلام نظر و همکاری دستگاه‌های محیط‌زیست و منابع طبیعی است.

نصیری در خصوص تعطیلی برخی واحدهای معدنی یادآور شد: واحدهای معدنی که بدون دلایل موجه تعطیل شوند می‌بایست سلب صلاحیت شده و این معادن به بهره‌برداران واقعی واگذار شود و سازمان صنعت معدن و تجارت این فرصت را به بهره‌برداران غیرفعال می‌دهد که تمام دلایل خود را کتبا ارائه داده و در موضوع سلب صلاحیت تمام جوانب امر در نظر گرفته می‌شود.

او ادامه داد: امسال تاکنون چهار میلیارد و 700 میلیون ریال وصول حقوق دولتی انجام‌شده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که سه میلیارد و 230 میلیون ریال بوده با رشد 43.8 درصدی همراه بوده و استان ایلام در زمینه وصول مطالبات معدنی در رتبه نهم کشور قرار دارد.

او ابراز داشت: پنج منطقه اساسی و قابلیت دار از پهنه اول تائید شده که جهت تکمیل این فرایند نیازمند اعلام نظر ادارات منابع طبیعی و محیط‌زیست برای صدور مجوز اکتشاف است. این مسئول خاطرنشان کرد: همکاری و همراهی این دو اداره همانند گذشته برای بهره‌گیری از پتانسیل‌های منطقه و استخراج بهینه مواد معدنی این استان ضرورت اساسی دارد.

افزایش ظرفیت ۳۸ واحدی تولیدی در ایلام طی سال جاری

در همین زمینه چندی پیش معاون امور صنایع و معادن سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام از افزایش ظرفیت ۳۸ واحدی تولیدی در ایلام طی سال جاری با مصوبات ستاد تسهیل خبر داده بود.

رضا محمدرحیمی اظهار داشت: به‌واسطه هزینه‌های تولید به‌خصوص قیمت مواد اولیه، با توجه به این‌که درخواست تسهیلات بانکی از سازمان صنعت استان بیشتر است سعی کنیم با تعامل بانک‌های عامل این مشکل را رفع کنیم.

او افزود: بخش دیگری از درخواست‌های واحدهای تولیدی در استان بدهی‌های قبلی بانکی و تعیین تکلیف معوقات بانکی است.

او تصریح کرد: بیش از ۵۰ درصد درخواست‌های واحدهای تولیدی مشکلات تأمین مالی و بدهی‌های معوقه است.

محمدرحیمی در خصوص برنامه‌های ستاد تسهیل برای حل مشکلات واحدهای تولیدی استان افزود: ۳۸ واحد تولیدی استان در پی مصوبات ستاد تسهیل استان طی سال جاری افزایش ظرفیت داشته‌اند.

او افزود: این افزایش تولید به‌تبع آن باعث افزایش اشتغال در استان شد و همچنین مصوبات ستاد تسهیل استان طی سال جاری باعث تثبیت اشتغال در ۷۴ واحد تولیدی شده است.

امتیاز: 0 (از 0 رأی )
نظرشما
کد را وارد کنید: *
عکس خوانده نمی‌شود
نظرهای دیگران
نظری وجود ندارد. شما اولین نفری باشید که نظر می دهد
آخرین اخبار مربوط به بیمه دات کام
قانون جدید افت قیمت خودرو